Clubregels

Welkom bij onze club!

Wij hopen dat u zich snel thuis zult voelen binnen onze vereniging en daarom geven wij u enige praktische informatie.

Uw ledenpas:  Dit pasje wordt aangevraagd bij de KNLTB  en u kunt het in het clubhuis afhalen tijdens de bardiensturen. U krijgt hierover bericht per e-mail. Deze ledenpas gebruikt u o.a. voor het afhangen van een tennisbaan via het afhangbord, inschrijving toernooien, etc. U heeft dit pasje ook nodig om toegang te krijgen tot ons complex en het clubhuis. Zo hebt u op de momenten dat er geen bardienst is toch toegang tot de kleedkamers, toiletten en het afhangbord en bovendien kunt u, indien nodig, ook de baanverlichting inschakelen. Via het nummer van uw tennispasje kunt u thuis ook inloggen op www.afhangbord.nl. U kunt dan nagaan of er op dat moment vrije banen zijn en tevens heeft u toegang tot de ledenlijst en het bardienstrooster. U kunt langs deze weg echter geen baan afhangen.
Zonder afhangen hebt u geen recht van spelen. Bij deelname aan de instuifmomenten hoeft u echter niet persoonlijk af te hangen.
Bij het verlaten van het paviljoen sluit de deur automatisch. Zorg er dus voor dat u uw pasje niet in het paviljoen achterlaat. Zonder deze pas kunt u immers niet meer naar binnen. Omdat de pasfoto’s voortaan digitaal zullen worden verwerkt kunnen deze, tegelijk met het nieuwe pasje, ook in het clubhuis worden afgehaald

Gebruik tennisbanen: Nadat u heeft getennist is het verplicht de gravelbaan met het sleepnet te vegen. Voor de smash court banen geldt dit alleen als er geen spelers na u komen.
Op elke baan hangt zo’n sleepnet. De smashcourt banen niet vegen als ze vochtig zijn. (De vuistregel is dat er niet geveegd mag worden als de ballen vochtig worden tijdens het spelen).
Op de gravelbanen 1 en 4 t/m 6  mag beslist niet worden gespeeld tijdens een vorstperiode of opdooi. 
Op de smashcourt banen 2 en 3 en 7 t/m 9 mag beslist niet worden gespeeld tijdens opdooi, maar wel bij vorst. Wanneer er sneeuw ligt mag er uiteraard op geen enkele baan gespeeld worden.

Verlichting:  Tijdens de avonduren kunt u de baanverlichting aandoen. Boven het afhangbord in de hal van het paviljoen bevinden zich 3 schakelaars. Een voor de banen 2-3, een voor 5-6 en een voor 7-8-9. Natuurlijk wel weer uitschakelen als u de laatste bent die het complex verlaat.

Bardienst: Bardiensten draaien (slechts 3 keer per jaar) is voor ieder senior clublid eigenlijk een ‘must’. 
Het is goed voor u omdat u tijdens zo’n bardienst andere TVBE’ers leert kennen en viceversa. 
Het is goed voor de vereniging omdat het extra inkomsten oplevert. 
Het is goed voor de sfeer in de club en de gezelligheid in het paviljoen doordat men na het tennissen wat na kan praten onder genot van een drankje. Dit geldt voor u maar ook voor anderen.
Onze bar in het paviljoen kan slechts open zijn dankzij een grote deelname van de seniorleden van TVBE.

Het bardienstrooster kunt in inzien op de www.afhangbord.nl en hangt ook gedeeltelijk in het paviljoen. Bij verhindering dient u zelf voor vervanging te zorgen. Na afloop van de bardienst draagt u het bardiensttasje (met het afgesproken geldbedrag en sleutels!) over aan uw opvolger. Raadpleeg hiervoor de instructies in de map! 
Het kan helaas voorkomen dat de bardienst na uw beurt niet kon worden ingeroosterd. Wij adviseren u dan om tijdig contact op te nemen met degene aan wie u volgens het rooster moet overdragen i.v.m. afspraken maken over halen of brengen van het bardiensttasje. Dit is vooral ook belangrijk wanneer u de laatste dienst van de dag draait en moet overdragen aan de ochtenddienst.
Bij de bar ligt een uitgebreide handleiding voor de bardienst.

Training: Trainingen worden verzorgd door Tennisschool Bob ( e-mail: [email protected] )  Inschrijfformulieren en lesreglement zijn terug te vinden op onze website, maar u kunt Bob (Bergmans) natuurlijk ook per mail bereiken.

Instuifavonden: Op de dinsdag- en donderdagavonden wordt een instuif voor senioren georganiseerd. U hoeft zich hiervoor niet op te geven, maar kunt binnenlopen en wordt dan in de volgende ronde ingedeeld. Uiteraard afhankelijk van het aantal deelnemers. We beginnen om 19.00 (dinsdag) en 19.30 (donderdag) uur en per 45 minuten wordt gewisseld.
Voor de 55+ leden is er instuif op de maandagochtend (heren), woensdagochtend (dames) en vrijdagochtend (mixed) telkens vanaf 9.30 uur. In de zomervakantie wordt een zgn. thuisblijversinstuif georganiseerd.

Introductie: U kunt  iemand, die geen lid is van TVBE,  tegen een kleine vergoeding introduceren. Deze introductie regelt u met degene die op dat moment bardienst heeft. De bardienst beschikt over speciale introductiepasjes waarmee u dan kunt afhangen.

Verlies ledenpasje: Mocht u onverhoopt uw tennispasje verliezen of beschadigen, zodat u niet meer kunt afhangen, dan kunt u bij de ledenadministratie een nieuwe pas aanvragen. De KNLTB maakt elke week nieuwe pasjes aan. De vaste dag hiervoor is de vrijdag. Indien de aanvraag voor een nieuwe pas op donderdag bij de KNLTB is, wordt deze aan het einde van de week erna bij de ledenadministratie bezorgd. U krijgt dan een mailtje dat de nieuwe pas in het clubhuis kan worden afgehaald. Dit zelfde verhaal geldt indien u een nieuwe foto op uw pas wilt hebben.
 
Clubblad: M.i.v. 1 januari 2010 wordt het clubblad Netwerk digitaal verspreid. Het is dus belangrijk om wijzigingen in het e-mailadres tijdig door te geven aan de ledenadministratie [email protected].

Overige informatie: Via onze website www.tvbe.nl  vindt u o.a. alle adresgegevens van de verenigingsfunctionarissen, overige activiteiten, etc. Daarnaast ontvangt u regelmatig ons digitale clubblad “Netwerk”.

Ieder voorjaar nodigt het bestuur de nieuwe leden uit voor een informele kennismakingsbijeenkomst  in het paviljoen. Tijdens deze bijeenkomst praat zij deze leden bij over het reilen en zeilen binnen TVBE.
Voor een goede communicatie is het van belang dat u wijzigingen in uw adres, telefoonnummer, bankrekeningnummer, e-mailadres etc. zo spoedig mogelijk aan de ledenadministratie doorgeeft.

Wij wensen u veel tennisplezier.

Ans Janssens, [email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 13 533 3629

Tennis en Padel vereniging Berkel-Enschot TVBE

Generaal Eisenhowerweg 9(Let op: de routeplanner kent alleen nr 3)
5056 CR Berkel-Enschot