Winterse omstandigheden?

Wat te doen met tennis en padel

Met temperaturen van rond het vriespunt en zelfs daaronder lijkt de winter nu toch echt te zijn aangebroken. Dan rijst ook altijd weer de vraag hoe om te gaan met de tennis- en padelbanen. Kan er nu wel of niet gespeeld worden en wat kunnen we er wel of niet aan doen? 

Eerst een advies:

Met betrekking tot padel is het heel goed mogelijk dat de padelbanen met vorst en/of ijzel spekglad zijn. Wij adviseren dit telkens goed in de gaten te houden en in ieder geval niet te gaan padellen als het glad is. Voor tennis geldt dat wij op smashcourt spelen en er dus altijd nog een soort 'gravel' ligt. Padel is echt een mat die spekglad kan worden. TVBE adviseert dus niet te padellen met ijzel. Besef in ieder geval dat spelen in dit soort omstandigheden voor eigen risico is. Na de vorst ontstaat een periode van 'opdooi'.  Zodra we het besluit nemen om de tennisbanen te sluiten, laten we dit weten. Hou hiervoor onze website en de KNLTB-clubapp goed in de gaten. Hieronder lees je hoe het zit met spelen tijdens- en na vorst voor zowel tennis als padel.

De regels bij vorst en opdooi:

Via deze link kun je vanuit de KNLTB meer uitleg lezen over hoe het werkt met vorst en opdooi. Daarnaast hebben we hier ook meer informatie over op onze website. Het belangrijkste is dat tijdens vorst er in principe dus gewoon getennist en gepadeld kan worden omdat je de ondergrond niet stuk maakt. Dit is anders met opdooi in geval van tennis. Zodra het gaat dooien dan zal de ondergrond kort gezegd een soort 'pap' worden. Dit heeft direct effect op de toekomst van de banen als er dan toch gespeeld wordt. Dit maakt dat de tennisbanen dicht gaan zodra de dooi intreedt en wij het laten weten zodra er weer gespeeld kan worden. Voor padel geldt dat de 'betonnen' ondervloer ervoor zorgt dat er gewoon doorgespeeld kan worden. Het opdooi probleem speelt dus niet. Wel kan het zijn dat de bal minder goed opstuit. En denk erom: De padelbaan kan echt spekglad zijn! Ben voorzichtig.   

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 13 533 3629

Tennis en Padel vereniging Berkel-Enschot TVBE

Generaal Eisenhowerweg 9(Let op: de routeplanner kent alleen nr 3)
5056 CR Berkel-Enschot

KVK-nummer

40258057