Gebruik banen in de winter

 WANNEER ZIJN ONZE BANEN ONBESPEELBAAR?  

Onze gravelbanen mogen in de winter NIET bespeeld worden. Onze Smashcourt tennisbanen én de padelbanen zijn onder zeer veel weersomstandigheden bespeelbaar, het zijn immers All-weather banen. Toch is het in sommige gevallen niet toegestaan om er gebruik van te maken.
Wanneer wel en wanneer niet?  

Wanneer zijn onze banen onbespeelbaar?

  • Bij sneeuw: Eerst moet de gevallen sneeuw op natuurlijke wijze verdwijnen. We moeten voorkomen dat de mat wordt beschadigd of dat de infill wordt verplaatst. Dus ook NOOIT vegen als er sneeuw op de banen ligt!
  • Bij ijzel: Je mag de banen uit veiligheidsoverwegingen niet gebruiken.
  • Bij opdooi: De banen mogen niet worden bespeeld.

Bij welke winterse omstandigheden kun je wèl spelen?

  • Bij vorst: Je kunt de banen gebruiken. Zorg er wel voor dat de banen vóór invallende vorst vlak gesleept zijn.  

Wat is opdooi?
Opdooi kan ontstaan wanneer na intreden van de dooi de grond gaat verweken, doordat het dooiwater niet weg kan zakken door de ondoorlatende bevroren grond eronder. Hierdoor kan de grond zijn stabiliteit verliezen en de toplaag van de baan drijft als het ware op het grondwater. De baan kan hierdoor kapot worden gelopen want de belastingen kunnen moeilijk worden afgedragen aan de ondergrond.

Aanwijzingen opvolgen
Tijdens de winterperiode is het van het grootste belang om de aanwijzingen van het bestuur op te volgen. Het bestuur bewaakt namens alle leden van TVBE de kwaliteit van de banen en zal daarnaar handelen. Berichten over het al dan niet bespeelbaar zijn van de banen worden zo spoedig mogelijk op de website geplaatst, of via de KNLTB-clubapp doorgegeven.   

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 13 533 3629

Tennis en Padel vereniging Berkel-Enschot TVBE

Generaal Eisenhowerweg 9(Let op: de routeplanner kent alleen nr 3)
5056 CR Berkel-Enschot

KVK-nummer

40258057